VÝJEZDY ZA ROK 2022

01.10.2023 11:25

 

6.11. 2022 - TECHNICKÁ POMOC - LHOTKA

                        OTEVŘENÍ DOMU

 

  Jednotka Lhotka na pokyn Kopis vyjela s technikou Tatra 148cas 32 do ulice Na Ladech č.p.103. Oznamovatel udává obavu o maminku. Na místě zásahu jednotka provedla průzkum a zjištěn uzamčený RD a pod oknem v  jedné z místností ležící osoba. Jeden hasič zůstává na místě u okna kde leží osoba ostatní provádějí průzkum pro vstup do objetu. Místem pro vniknutí do objektu vyhodnoceno okno v prostoru kuchyně. Okno postupně rozbito a otevřeno. Jeden hasič vstupuje do objektu a otvírá vstupní dveře RD. V místnosti ložnice nalezena ležící osoba na podlaze osoba - majitelka RD. Od první chvíle komunikuje a spolupracuje. Udává nevolnost a snahu se přesunout z postele do křesla. Následné uklouznutí a pád na podlahu. Postižená udává pád okolo 18.00 hodiny. Dále udává necitlivost páteře. Postižená osoba je přikryta dekou a není prováděna manipulace z důvodu možného poranění pádem. Čeká se na příjezd lékařské pomoci. Na místo události dorazila jednotka HZS Hořovice. Předáno velení události veliteli Hzs Hořovice. Následně příjezd zdravotní pomoci a policie Čr. Jednotka po ošetření pacientky a na pokyn velitele zásahu provedla návrat na základnu. Po doplnění phm uvedení vozidla do pohotovosti.

 

 

6.11. 2022 - TECHNICKÁ POMOC - LHOTKA

                        ÚNIK ROPNÝCH LÁTEK

 

  Jednotka na pokyn KOPIS vyjela k události - únik oleje z vozidla v obci Lhotka u Lochovic.

Průzkumem zjištěn únik oleje z neznámého vozidla v ulici Větrná následně dále v ulici Plešivecká, Ulička a v ulici Ke Hřišti. Vše řádně zasypáno sorbentem a uklizeno do nádoby pro nebezpečný odpad. V dalších ulicích obce únik dalších látek nezjištěn. Jednotka se následně navrátila na základnu a uvedla vozidlo do pohotovosti.

 

 

6.9. 2022 - TECHNICKÁ POMOC - HOSTOMICE

                     ODSTRANĚNÍ PADLÉHO STROMU

 

  Jednotka při návratu na základnu z předchozí události zjistila pád stromu do vozovky mezi obcí Radouš a Lhotka. Událost oznámena na kopis.  Padlý strom pomocí motorové pily rozřezán a dřevo odklizeno z vozovky. Ostatní nečistoty odklizeny a zameteny. Následně se jednotka navrací na základnu a po doplnění phm opět zařazena do výjezdu.

 

 

6.9. 2022 - TECHNICKÁ POMOC - HOSTOMICE

                     ODSTRANĚNÍ PADLÉHO STROMU

 

  Jednotka na pokyn kopis vyjela s technikou tatra 148 cas32 na Dobříš do ulice Jeřábová k 5. Mateřské škole. Na místě průzkumem zjištěn nebezpečně vyvrácený vzrostlý strom na budovu školy. Hrozila možnost pádu s následky poškození oplocení školy, hlavního vstupu se zastřešením, a oken školy. Rovněž byl zamezen přístup do areálu školy. Vozidla na přilehlém parkovišti rovněž v ohrožení. Místo události bylo řádně uzavřeno a ohraničeno výstražnou páskou. Z důvodu nutnosti použití výškové techniky u jiné události velitelem zásahu vyhodnoceno odstranění stromu jako priorita.  Pomocí nastavovacího žebříku strom zajištěn proti dalšímu naklonění. Pomocí vázací techniky strom zajištěn a zakotven k vozidlu tara 148 cas32. Následně ve spolupráci s paní ředitelku 5. Mateřské školy proběhlo odstranění vozidel z parkoviště aby při likvidaci stromu nedošlo k jejich poškození. Strom pomocí vozidla tatra přetažen do kolmé polohy. Provedeno uvázání lan k řízenému pádu stromu. Pilař s pomocníkem provedly očištění stromu ve spodní části a úklid místa práce. Následně pomocí motorové pily provedeno pokácení stromu s řízeným pádem pomocí lan na místní komunikaci, která byla před akcí řádně uzavřena. Poražený strom očištěn a rozřezán. Komunikace řádně uklizena a vyčištěna. Jednotka se následně navrací na základnu.

 

 

 6.9. 2022 - TECHNICKÁ POMOC - HOSTOMICE

                     ODSTRANĚNÍ PADLÉHO STROMU

 

  Jednotkou při návratu na základnu v obci Bezdědice zjištěn padlý strom do vozovky. Jednotka nahlásila situaci na kopis. Následně jednotka provádí rozřezání a odstranění překážky z vozovky. Po celou dobu zásahu řízena doprava dvěma členy jednotky. Vozidlo Tatra ze směru od Hostomic z důvodu hustého provozu postaveno pro ochranu zasahujících hasičů. Vozovka po odstranění překážky zametena . Jednotka se následně navrací na základnu.

 

 6.9. 2022 - TECHNICKÁ POMOC - HOSTOMICE

                     ODSTRANĚNÍ PADLÉHO STROMU

 

  Jednotka vyjela na pokyn kopis k události padlý strom přes cestu u obce Skřipel.

Po příjezdu na místo události jednotka zjistila, že nahlášený strom byl odklizen jednotkou Hostomice. Zpráva podána na kopis a jednotka se navrací na základnu.

 

 

 

 25.7. 2022 - TECHNICKÁ POMOC - HOSTOMICE

                        TRANSPORT PACIENTA

 

  Jednotka na pokyn KOPIS vyjela na místo události s terénním vozidlem ČTYŘKOLKA LINHAI 2/EW. Jednalo se o možný trnsport pacienta pomocí techniky - čtyřkolka. Na místě události na pokyn velitele zásahu vyčkává jednotka v záloze . Na pokyn velitele zásahu se jednotka navrací na základnu a po doplnění PHM zařazuje techniku zpět do zásahu.

 

 

 

  25.7. 2022 - TECHNICKÁ POMOC - LHOTKA

                         DOPRAVNÍ NEHODA

 

 

  Jednotka na pokyn KOPIS vyjela k dopravní nehodě v obci Lhotka. Na místě nehody zjištěn průzkumem únik kapalin malého množství na komunikaci. Osoba, která řídila vozidlo byla bez zranění a nechtěla zdravotní pomoc. Další osoba se ve vozidle nenacházela. Vozidlo zajištěno proti pohybu. Provedeno odpojení baterie. Zajištěno místo proti vzniku požáru. Uniklé kapaliny zasypány sorbentem. Místo označeno dopravními kužely a prováděno řízení dopravy. Na místo se dostavila policie ČR. Na místo dorazila jednotka HZS Hořovice. Velitelem zásahu Hořovice provedena kontrola zajištění místa události. Jednotka dle pokynu velitele zásahu zůstala na místě nehody do provedení úkonů PČR a následného odstranění vozidla odtahovou službou. Místo nehody řádně uklizeno. Sorbent odklizen a uložen do likvidačního kontejneru. Následně se jednotka navrátila na základnu a uvedla techniku do pohotovosti.

 

 

 

 

  25.6. 2022 - TECHNICKÁ POMOC - LHOTKA

                         ODSTRANĚNÍ PADLÉHO STROMU

  Jednotka na pokyn KOPIS vyjela do prostoru lesa na propojovací komunikaci Lhotka Běštín. Průzkumem zjištěn jeden padlý strom a jeden nakloněný a možnost jeho pádu. Stromy byly malého průměru. Jednotka provedla odstranění prvního padlého stromu a následně pokácení a úklid stromu číslo dvě. Cesta byla uklizena a zprůjezdněna v celém rozsahu. Při odjezdu zpět na základnu jednotka provedla vizuální kontrolu . Nezjištěné další pády stromů ani větví. Jednotka se následně navrátila na základnu. Provedeno doplnění phm a očištění techniky a připravení k další činnosti. Jednotka následně zařadila techniku do výjezdu.

 

 

 

     

21.5. 2022 - TECHNICKÁ POMOC - LHOTKA

                         ODSTRANĚNÍ PADLÉHO STROMU

Jednotka na pokyn kopis vyjela k zásahu - padlý strom v lokalitě K Janovu. Na místě průzkumem zjištěný pád tří stromů malého průměru. Pomocí motorové pily byly stromy rozřezány a dřevo odklizeno mimo vozovku. Nečistoty - drobné větve rovněž odklizeny mimo vozovku. Komunikace byla celá zkontrolována a uklizena. Jednotka se následně vrátila na základnu a po doplnění phm vozidlo opět uvedené do pohotovosti.

 

                                               

 10.4. 2022 - POŽÁR - LHOTKA

                                   PLANÝ POPLACH

 

  Jednotka na pokyn KOPIS vyjela s vozidlem DAL1Z HBE 812 v počtu 1+5. Dle zaslaných souřadnic nenalezeno místo požáru. Po příjezdu ostatních jednotek a velitele zásahu událost vyhodnocena jako planý poplach. Jednotka se na pokyn velitele zásahu vrátila na základnu a uvedla vozidlo DA L1Z opět do pohotovosti.

 

 14.3. 2022 - POŽÁR - LHOTKA

                                   POŽÁR POPELNICE

 

  Jednotka na pokyn KOPIS vyjela na místo události, kde byl průzkumem zjištěn požár popelnice na komunální odpad a částečně byla zasažena i budova pro uskladnění dřeva. K hašení použit jeden proud D. Následně na místo přijela jednotka HZS Hořovice, která  provedena kontrolu pomocí termovizní kamery. Jednotka následně na pokyn velitele zásahu provedla návrat na základnu. Po doplnění phm opětovně uvedeno do pohotovosti.

 

 

 6.3. 2022 - POŽÁR - RADOUŠ

                                 POŽÁR DŘEVNÍKU

 

  Jednotka na pokyn kopis vyjela do obce Radouš s technikou HBE 810 - TATRA 148CAS 32. Hlášen požár dřevníku u rd. Jednotka se po příjezdu na místo události ohlásila veliteli zásahu a zůstala v záloze. Na pokyn velitele zásahu jednotka provedla návrat na stanici Lhotka a zařadila opět vozidlo do pohotovosti.

 

22.2. 2022 - POŽÁR - LHOTKA

                                  POŽÁR LESA - PLANÝ POPLACH

 

Jednotka vyjela na pokyn Kopis s technikou čtyřkolka LINHAI. Místo události bylo zadáno oznamovatelem nepřesně. Jednotka na pokyn operačního důstojníka projížděla úsek od Lhotka- Plešivec směrem na Hostomice. Následně bylo místo události označeno v prostoru obce Vižina. Na místě již jednotka Hořovice.
Místo události hlášeno jako pálení evidované. Událost vyhodnocena jako planý poplach. Jednotka se tedy následně navrátila na základnu a vozidlo ČTYŘKOLKA LINHAI opětovně zařazeno do výjezdu.
   Jednotka vyjela na pokyn Kopis s technikou čtyřkolka LINHAI. Místo události bylo zadáno oznamovatelem nepřesně. Jednotka na pokyn operačního důstojníka projížděla úsek od Lhotka- Plešivec směrem na Hostomice. Následně bylo místo události označeno v prostoru obce Vižina. Na místě již jednotka Hořovice. Místo události hlášeno jako pálení evidované. Událost vyhodnocena jako planý poplach. Jednotka se tedy následně navrátila na základnu a vozidlo ČTYŘKOLKA LINHAI opětovně zařazeno do výjezdu.
 
 

3.1. 2022 - POŽÁR - LHOTKA

                                POŽÁR LESA 

 
   Turistkou nahlášeno na stanici Lhotka nedohašené ohniště v lese za Smaragdovým jezírkem, kde se nachází dřevěný přístřešek. Informace nahlášena na KOPIS. Na pokyn jednotka vyjela do místa události a průzkumem zjištěno nedohašené ohniště o rozloze 0,5 x 0,5m2 a doutnající konstrukce přístřešku.  Pomocí barelů s vodou místo požáru prolito a konstrukce přístřešku částečně rozebrána.
Na pokyn velitele zásahu - jednotka Hořovice - odjezd na základnu a doplnění PHM  opět zařazení do výjezdu.