VÝJEZDY ZA ROK 2023

01.02.2024 10:32

22.12. 2023 - TECHNICKÁ POMOC - LHOTKA

                     ODSTRANĚNÍ PADLÉHO STROMU

    Jednotka vyjela na místo události na pokyn KOPIS. Na místě průzkumem zjištěn vyvrácený strom do komunikace. Pomocí motorové pily strom poražen a rozřezán. Místo události řádně uklizeno. Po nahlášení na KOPIS likvidace události se jednotka navrátila na základnu. Po doplnění PHM zařazení techniky do výjezdu.

     

 TECHNIKA 

Tatra 148 cas32 - 1+2

ČTYŘKOLKA      - 1+1

 

7.10. 2023 - POŽÁR LESA - KŘEŠÍN

    Jednotka na pokyn KOPIS vyjela do prostoru lesa  u obce Křešín. Po příjezdu na místo události zjištěnn požár uskladněného lesního odpadu po těžbě. Na místě události se zapojilo vozidlo tatra 148cas32do kyvadlové dopravy vody . Čerpací stanoviště zřízeno v obci Ohrazenice. Další členové jednotky na místě zásahu na pokyn velitele zásahu prováděli ochranu a kontrolu okolo místa události. Následně se jednotka na pokyn velitele zásahu navrátila na základnu. Po doplnění phm zařazena technika opět do výjezdu.

         TECHNIKA 

Tatra 148 cas32 - 1+2

Ford Tranzit       - 1+4

 

1.10. 2023 - POŽÁR LESA - LHOTKA

    Jednotka na pokyn KOPIS vyjela do prostoru lesa k události neuhašené ohniště.Na místě zásahu zjištěno průzkumem neuhašené ohniště o rozloze cca 1,5 x 1,5metru ve vzdálenosti 20 metrů od přístupové komunikace. K hašení použit jeden proud D. Místo rozkopáno ženijní technikou a prolito vodou. Škoda na majetku LČR nevznikla. Vozidla tatra 148 a čtyřkolka se následně navrátila na základnu. Po doplnění phm opět zařazena do výjezdu.

   TECHNIKA 

Tatra 148 cas32 - 1+2

ČTYŘKOLKA      - 1+2

 

 

16.8. 2023 - TECHNICKÁ POMOC  

                      ČERPÁNÍ VODY - BĚŠTÍN

 

   Jednotka na pokyn KOPIS vyjela do obce Běštín. Starostkou obce byl po přívalovém dešti vyhlášen 3. povodňový stupeň. Na místě jednotka průzkumem zjistila 3 zatopené objekty a na upozornění paní starostkou přetékající vodní nádrž nad obcí, která se plnila přívalem vody z přilehlých luk. Jednotka na vodní nádrž nasadila čerpadlo pps 12 s dvěma proudy B k odčerpání do přilehlého potoka. Následně bylo otevřeno šoupě k upouštění nádrže. Napouštěcí šoupě do nádrže bylo uzavřeno. Další členové jednotky se na pokyn velitele zásahu rozdělili do zatopených objektů k čerpání vody. Z důvodu výpadku elektrické energie v celé obci členové jednotky provedli osvětlení míst pro odčerpávání. Pomocí kalového čerpadla 400v s elektrocentrálou byly odčerpány objekty č.p. 36 a č.p. 124 a pomocí plovoucího čerpadla objekt č.p. 45. při manipulaci s čerpadlem poničena jedna ruční svítilna pádem ze schodů do sklepa. Následně se jednotka navrátila na základnu Lhotka a po doplnění PHM uvedla techniku do pohotovosti.

 

14.8.2023 - POŽÁR VÝROBNÍ HALY 

                              ŽEBRÁK

 

    Jednotka na pokyn KOPIS vyjela na požár výrobní haly v Žebráku. Na místě zařazena velitelem zásahu do hasebního úseku č.1 Velitel úseku zařadil tatra 148 cas32 do kyvadlové dopravy vody. Členové jednotky na úseku č.1 pomáhaly nejprve s odtažením vozidel z parkoviště a následně se v dýchací technice zapojili do hasebních prací. Pomocí proudů C prováděli hasební práce po levé části budovy. Po celou dobu prací vydán velitelem úseku zákaz vstupu do budovy. Hasební práce prováděny jen od pláště budovy.

Přibližně kolem 21.40 hodin se členové jednotky a vozidlo Ford DA L1Z na pokyn velitele zásahu vrátilo na základnu Lhotka. Na místě zůstává vozidlo Tatra 148 cas32 a pokračuje v kyvadlové dopravě vody. Na pokyn velitele zásahu se vozidlo tatra 148 cas32 navrací na základnu Lhotka cca v 2.59hodin  dne 15.8.2023

17.7. 2023 - POŽÁR LESA - LHOTKA

 

 

   Jednotka na pokyn KOPIS vyjela do prostoru lesa udaného požáru. Na místě průzkumem zjištěn požár o velikosti cca 20 x 50 m a dále se rychle šířící. Jednotka zřídila vedení od vozidla tatra 148 Lhotka - vedení B v délce 80 m a rozdělovačem BCB rozděleno na dvě  cca 40m  vedení C ukončeno rozdělovači pro D proudy. Zřízen 6 x D proud.  Na místě velitel jednotky Hořovice přebírá velení. Jednotka Lhotka na pokyn velitele zásahu povolává vozidlo Ford DA L1Z a v obci Radouš na požární nádrži vytváří čerpací stanoviště pro dálkovou dopravu vody. Na místě čerpadlo PPS 12 pro plnění cisteren.

Na místě požáru prováděno jak hašení tak rozkopávání terénu a prolívání vodou. Prováděna kontrola místa požáru termokamerou. Jednotka na pokyn velitele převzala místo požáru a po dohodě prováděla monitorování požářiště do druhého dně. Během dohledu 2x dohašováno. Technika se vracela na základnu průběžně dle pokynu velitele Lhotka 

Po ukončení kontrolních prací místo požáru předáno pracovníkovi Lesů české republiky. Jednotka se navrátila na základnu a po doplnění PHM  uvedena do pohotovosti.

 

10.7. 2023 - POŽÁR LESA - VIŽINA

 

   Jednotka na pokyn Kopis vyjela k požáru lesa u obce Vižina. Na místě se jednotka zapojila do hasebních prací. Vedení B a hasební proudy D po příjezdu na místo již zřízeno.Řidič vozidla zůstal na místě a zapojil se do kyvadlové dopravy vody. Dva členové jednotky na pokyn velitele zásahu provádějí hasební práce na požářišti. Požářiště kontrolováno termokamerou. Rozsah požářiště cca 50 x 40 metrů.Následně se jednotka na pokyn velitele zásahu navrací na základnu. Po doplnění PHM  vozidlo opět zařazeno do výjezdu.

Jednotka na pokyn Kopis vyjela k požáru lesa u obce Vižina. Na místě se jednotka zapojila do hasebních prací. Vedení B a hasební proudy D po příjezdu na místo již zřízeno.Řidič vozidla zůstal na místě a zapojil se do kyvadlové dopravy vody. Dva členové jednotky na pokyn velitele zásahu provádějí hasební práce na požářišti. Požářiště kontrolováno termokamerou. Rozsah požářiště cca 50 x 40 metrů.
Následně se jednotka na pokyn velitele zásahu navrací na základnu. Po doplnění PHM  vozidlo opět zařazeno do výjezdu.

10.2. 2023 - POŽÁR SKLÁDKY - STAŠOV

 

   Jednotka na pokyn kopis vyjela do místa události - skládka Stašov s technikou tatra148cas32 a DA ford tranzit. Na místě události se jednotka po zahálšení veliteli zásahu zařadila do zálohy. Po cca 15 minutách na pokyn velitele zásahu jednotka provádí návrat na základnu Lhotka. po návratu na základnu a doplnění PHM uvedla techniku do p